Tortilje od špinata

Za 4 osobe

Jednostavno

45 minuta


Napomena: Za izradu tortilja možete koristiti integralno, kukuruzno ili namjensko brašno. Također originalno se tortilje rade od svinjske masti ali kao zamjenu možete koristiti maslac, kokosovo ulje ili bilo koje biljno ulje prema želji.
Sastojci:
2 velike žlice špinata u prahu
1 žličica peršina u prahu
1 žličica žutog luka u prahu
2 šalice kukuruznog brašna
1 šalica integralnog pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
5 žlica omekšane svinjske masti
3 dcl vode


Priprema:
1. korak
Špinat, peršin i luk razmutite u 2dcl hladne vode i ostavite 5min. U posudi zakuhajte 1 dcl vode i dodajte pripremljenu smjesu, te ostavite kuhati na laganoj vatri 3 minute.

4. korak
Zagrijte srednje veliku tavu. Razvaljajte jednu loptu od tijesta na pobrašnjenoj plohi kako bi poprimila oblik palačinke. Pecite svaku tortilju 20 sekundi sa svake strane dok ne porumeni.
